CH & GIP S*Ziandras Zaza

Namn: CH & GIP S*Ziandra’s Zaza
Kallas: Zaza, Tanten, Hjärtat
Född: 2003-03-24
EMS: OSH n
Far: S*Ziandra’s Ve
Mor: S*Ziandra’s Thebe
Stamtavla: FindUs

Zaza är min första raskatt, och min andra alldeles egna katt någonsin. Tanken var att jag skulle leta och titta och kika och bestämma mig för vilken ras jag skulle ha, men jag var väldigt förtjust i chokladmaskade siameser, och om jag inte fick en chokladmaskad siames så kunde jag leva med en svart eller chokladoriental. Så jag kontaktade ett par uppfödare av raserna jag var intresserad av, och bland dem var Mervi och Pertti. Jag åkte dit och tittade. Skulle BARA TITTA.

Bara titta började väldigt bra. Massa fina katter som ville prata och kela. Sen dök det upp en svart orientalhona, vuxen och inte alls den jag skulle titta på. Mervi försökte styra mina tankar åt en av kattungarna, men nej, Zaza hade stulit mitt hjärta. Zaza som egentligen inte var till salu fick till slut flytta hem till mig ändå, och jag är fruktansvärt glad för det. Hon är mitt hjärta, och en av mina absoluta drömkatter.

Zaza har haft en kull, men efter det blev det vissa motsättningar inom kattgruppen. Zaza har alltid varit väldigt dominant och bossig, men nu blev det bara katastrof. Jag hade en annan hona från Ziandra’s som också fick en kull strax efter att Zazas kull flyttat, och det blev världskrig. Gaia bor idag hos en fantastisk människa som skämmer bort henne och behandlar henne som en prinsessa, men det gick verkligen inte att ha dem i samma rum. Samtidigt separerade jag från min dåvarande sambo och det föll sig naturligt att Zaza blev kastrat.

Idag är Zaza nio år och en glad, snäll och trevlig katt. Inte alls lika bossig, utan tolererar och tycker om andra katter (i viss mån). Hon älskar Caila, och tycker väldigt mycket om Yatzy. Det fungerar att ha henne i en kattgrupp numera, om hon får tillräckligt mycket kel och uppmärksamhet från matte… Hon blir inte alls glad när någon stjäl ”hennes” plats under mattes täcke.

Zaza är helt uppenbart den regerande drottningen här hemma, och hon har ingen intention att släppa den titeln till någon annan! Hon är också mattes katt, och har höga krav på vem matte ska kela med när… Zaza är också mamma till min första kull – disneykullen på A.

 

 

Foto: Malin Lundholm

Kommentera