Om oss

Vi som står bakom Angels Co. siames/oriental/seychellois-uppfödning är Sandra Nordin och Martin Sandqvist-Halén.Vi träffades när vi läste på Stockholms universitet tillsammans. Efter mycket om och men bjöd jag in Martin på vaniljbullar och tentaplugg, och efter det är vi ett par…

Idag bor vi i en söt liten lägenhet i en förort till Stockholm med våra katter. Vi trivs förträffligt bra, och katterna verkar göra det samma.

Martins stora intressen är att resa, och att spela spel – datorspel, brädspel, kortspel. När Martins bästa kompis inte bor utomlands/väldigt långt bort har de spelkvällar hemma hos oss. Det brukar bli förvånansvärt högljutt, men det är väldigt bra träning för kattungarna – som alltid får massor med uppmärksamhet av åtminstone ett par av Martins kompisar.

Mitt stora intresse kanske ni kan lista ut är katterna. Jag ställer ut lite grand. Hur mycket varierar beroende på vad jag har att ställa, om vi har kattungar, hur tiden och ekonomin ser ut. Utöver katterna gillar jag också att resa och planerar på att dra ned på kattuppfödningen något för att kunna ägna mer tid och pengar åt det. Tyvärr går inte resa så väl ihop med min förkärlek till djur – hundar, katter, hästar…

Martins jobb inom kattuppfödningen är egentligen att vara gosfarbror. Martin har visat sig vara en hejare på att ta hand om kattungar och busa med dem, men det är jag som är uppfödaren. Vi strävar tillsammans efter friska, glada och sociala kattungar, med glada och trevliga föräldrar. Mitt mål är att få fram vackra, friska, trygga, omönstrade orientaler med vitt. När jag började föda upp var färg mycket viktigare än det är för mig idag, så det där med färg kommer lite i andra hand. Hälsa är alltid prio ett, sen stamtavla, ögonfärg och typ, och sist på listan är färg och mönster. Det har bidragit till att jag idag inte har en enda omönstrad vitfläcksoriental ännu, men vad gör det… Det är ett pågående projekt som inte ska ta slut på länge! Jag är övertygad om att min vitfläckiga choklad kommer på sikt!

Vi har på senare år haft ungefär två kullar per år, och det är ungefär vad vi har kapacitet för i dagsläget. Vissa år kommer vi ha tre, andra en, ibland inga. Vi får se vad framtiden har för oss. Just nu ska vi bara njuta av våra katter och kattungar…